·

Erikshjälpen bygger ut

Tisdag 1 november togs första spadtaget till en utbyggnad av Erikshjälpens lokaler i Skene. Detta har varit planerat sedan ganska länge. Det är hårt tryck på lokalerna. Det finns behov av större utrymme för att få bättre plats i butiken, men även för att kunna ta hand om allt som folk skänker.

Det är väldigt mycket arbete som sker bakom kulisserna innan det blir fint presenterat i butiken. Man behöver sortera bort det som inte går att sälja. Vissa varor går vidare till en seconhandbutik i Estland, dit lastbilar kör regelbundet. En del går helt enkelt till tippen, om det inte anses möjligt att sälja, eller kanske är trasigt och inte fungerar.

Varor behöver göras i ordning för att säljas, kontrollera att de är hela och fungerar, de ska prismärkas. Ja, det är full fart i beredningen av det som kommit in. Många frivilliga jobbar där och gör ett fantastiskt jobb.

Nu drar man alltså igång ett projekt med tillbyggnad, som beräknas vara klart till våren. Större delen av tiden kommer butiken att vara öppen som vanligt. Här ser vi hur Markbladet är på plats för att dokumentera det hela. Bakom står ett antal av de som arbetar i butiken. Man har nyss firat det bästa månaden i butikens historia med tårta!

Liknande inlägg