Fördelarna med att gå på gudstjänst

Christina Molin skriver mycket välformulerade och tänkvärda ord om alla fördelar med att regelbundet fira gudstjänst tillsammans med andra. Vi citerar:

I gudstjänsten erbjuds du en stund av lugn och ro. Du får lyssna till musik. Du inbjuds att fundera över frågor som sällan ges tillfälle att få komma fram i vardagen: funderingar om livets mening, vägar till hopp för en värld i kris, möjligheter till förlåtelse och försoning, inspiration att hitta ny energi och ljusglimtar för att orka med nästa veckas utmaningar.

Du får tillfälle att lägga fram dina mest privata bekymmer i tyst förbön, tända ljus, tacka för allt du har att tacka för och de människor som betyder liv för dig.

Du får sjunga! Sång anses vara en viktig källa till hälsa och harmoni.

Du får ta emot välsignelse från den som håller ihop den här Skapelsen.

Sist men inte minst: du får träffa människor med varierande åldrar, åsikter, yrken och om du vill kan du byta ett ord eller två med någon du aldrig träffat tidigare.

Kanske kan du få ny livslust du just då behöver eller så får du själv förmedla det till en medmänniska som har det tufft . Det händer att någon räddar liv genom att lyssna till och se en människa i ögonen!

Alla dessa erbjudanden är gratis! En timmes kombinerad meditation, retreat och spaupplevelse i en kyrka nära dig!

Välkommen till gudstjänst! Den erbjuds varje vecka. Och den är hälsosam för kroppen och livgivande för själen!

Ovanstående är hämtat från Sändaren

Liknande inlägg