Film: barfota rop

I januari kom det en ny mycket annorlunda film, Barfota rop. En film om en lite bortglömd epok i den svenska kristna historien. Den handlar om roparbarnen i mitten av 1800-talet.

Filmen, är gjord av ett antal kristna entustiaster. Men det handlar om en mycket genomarbetad produktion. Filmning, ljud, musik och klipp är mycket professionellt. Man har enbart använt några få yrkesskådespelare. De flesta är glada amatörer, men helheten blir ändå väldigt övertygande. Man dras in i en spännande berättelse från en svunnen tid, mycket tidstroget skildrat. Så här se deras trailer ut:

Man presenterar filmen och bakgrunden så här:

Det finns en dold epok i Sveriges historia då barnens mod spelar en avgörande roll. Ophelias uppväxt präglas av djup misär och fattigdom. En natt får hon en dröm som totalt ändrar riktningen i hennes liv. Hon förstår att Gud har en uppgift för henne och även hennes vänner har liknade upplevelser. Barnens sanna längtan växer och trots makthavarnas försök att stoppa dem, så får deras rop många människor runt om i bygden att börja känna hopp mitt i misären. Filmen bygger på ett historiskt skeende under 1840-talet där barnens mod banar väg för en ny frihet för Sverige.

Är du nyfiken på hur det kan se ut när man spelar in? Det kan se ut så här:

Du hittar fler intervjuer med medverkande och information om filmen på deras hemsida. Filmen visas dessutom på bio på olika platser. Här kan du se när och var.

Ett sätt att stötta det här projektet är att gå in och hyra filmen på SF Anytime. Fast jag tycker givetvis att du ska köpa den! Det hjälper dem som satsat på projektet att få det att gå runt ekonomiskt. Tipsa givetvis andra om den. Och varför inte se en lite annorlunda film i påsk!

Liknande inlägg