·

Jesus bjuder in – citat

I söndags predikade Thomas Lindbjer över temat ”Jesus bjuder in”, Mark 1:14-15. Predikan finns inte inspelad men här kommer ett centralt citat som användes.

Det är Trevor Hudson som försöker att med egna ord beskriva den inbjudan Jesus gör till oss. Den kan ses som en ”omskrivning” av Jesus ord i Mark 1:15. Citatet är hämtat från boken ”Seeking God: Finding Another Kind of Life with St. Ignatius and Dallas Willard”

”Det behöver inte vara så här. Ett annat slags liv finns tillgängligt för dig. Du är inbjuden på en intim pilgrimsresa till hjärtat av min Abba Fader, som älskar dig mer än du nånsin kan föreställa dig.

När du håller sällskap med mig, kommer mina systrar och bröder att bli din nya familj.

Efterhand kommer jag att visa dig Guds personliga kallelse för ditt liv. Jag kommer att visa dig hur du kan bli min medhjälpare i att läka min Faders värld. Längs vägen kommer jag att undan för undan förvandla dig till den älskande, omtänksamma och generösa person du skapades till.

Min mäktige Ande kommer att befria dig från vad som än håller dig bunden och kommer att ge dig kraft att handla för allas bästa.

Framför allt finns det inget som nånsin kommer att skilja dig från Faderns kärlek som jag älskar dig med. Detta är den gudomliga vision jag har för ditt enda liv på jorden.”

foto: Phil Webb

Liknande inlägg