Konsert Faith Kakembo

Lördag 27 april kl 18 är du välkommen att lyssna till Faith Kakembo i Elimkyrkan. Tillsammans med pianisten Anna Lennartsson ger hon en konsert. Den sker i samarbete med hjälporganisationen Läkarmissionen.

Här följer lite mer info om Faith och hennes pianist:

Musiken har alltid varit en stor del av artisten och sångerskan Faith Kakembos liv. Musikintresset startade i gospeln och olika körer. När intresset för soul och jazz tog fart inspirerades hon av artister som India Arie, Lauryn Hill och jazzsångerska Rachelle Ferrell. För en bredare allmänhet blev Faith känd när hon medverkade i Melodifestivalen. 2020 deltog hon med låten Crying Rivers och 2022 tog hon sig hela vägen till final med sitt bejublade bidrag Freedom.

Pianisten Anna Lennartson bor i Jönköping där hon har sin dagliga arbetsplats på kulturskolan. Anna har spelat klassiskt, gospel, pop, soul och jazz i många olika konstellationer; bland annat i trion Albertus, Fagerström & Lennartsson vars musik finns på Spotify. På senare år har hon inriktat sig allt mer på jazzpiano och har även skrivit musik och texter på temat.

Liknande inlägg