Seniorer surfar
Vill du tillsammans med andra ta del av fler digitala vardagstjänster, appar och webbplatser?
Välkommen till en studiecirkel där vi fördjupar oss och lär av varandra.
Inga förkunskaper krävs, bara mobil eller platta (dator).
Innehåll
Studiecirkeln vänder sig till dig som räknar dig som senior och som känner behov att lära dig mer om vår digitala värld. Du känner att du vill öka din digitala kompetens, bli mer ”digitalt delaktig”. Tillsammans kommer vi bland annat att:
- Lära oss mer om hur vår telefon, platta, (dator) fungerar
- Lära oss använda digitala vardagstjänster
- Lära oss om säkerhet på nätet
- Upptäcka appar och tjänster som är både roliga och nyttiga
Appcafé
Varje gång kommer vi att ha ett litet ”appcafé”. Det innebär en enkel fika och samtal där vi praktiskt delar tips med varandra. Till exempel en app som underlättar livet på något sätt. Digitala tjänster vi behöver kunna använda i samhället eller webbplatser vi tycker är intressanta.
När & var
Tid och plats:
5 onsdagar kl. 9.30-11.15 i Elimkyrkan, Varbergsvägen 60, Skene.
Start 8 mars.
Max 10 deltagare
Kostnad 200:-
Du behöver ha egen mobil eller platta. (Även dator fungerar.)
Anmäl dig!
Du anmäler dig till kursen via detta formulär. Klicka på länken och fyll i uppgifterna.
Du kan även anmäla dig via telefon till kursledare Thomas Lindbjer, 0708 150 223
Studiecirkel
Detta är en studiecirkel, vilket innebär att det blir ett fokus på att lära av och med varandra. Jämför med att vandra i en skog man bara delvis känner till. Där trampar man upp bekanta stigar, där man ofta promenerar. Med andra delar är man inte alls bekant, utan behöver hjälp av någon som hittar i terrängen.
På samma sätt är det med digitala stigar. Vissa har man god kännedom om. Andra önskar man kunna orientera sig i. Vi kommer att ge möjlighet att tillsammans lära känna den digitala terräng som omger oss. Vi delar våra favoritstigar med varandra. Vi ska även varna för vissa stigar som kan vara olämpliga att ge sig in på.
Det är mycket som tas för självklart i vårt samhälle när det gäller digital delaktighet och kompetens. Hur blir vi säkrare på att använda tjänster samhället förväntar sig? Det kan handla om e-legitimation, bankID, digitala brevlådor, tjänster hos olika myndigheter och företag. Men man kanske lika gärna vill lära sig använda kameran bättre, hur man gör fotoböcker digitalt eller få tips om bra resurser för en hobby man har. Allt detta vävs in i cirkeln.
Det blir inte i första hand en ”klassrumssituation” med en som talar och resten lyssnar. Vi delar kunskap med varandra. Men visst blir det genomgångar av olika tema, främst utifrån de behov som finns i gruppen.
Vi kommer att ha tillgång till en ”digital plattform” där kursmaterial finns tillgängligt hemifrån. En bra träning på att praktisera digitala kunskaper.
Vi genomför kursen i samarbete med studieförbundet Bilda.